2019-10-21

Öğretim Elemalarımız

Dr. Öğr. Üyesi Neriman Nüzket Özen ve Öğr. Gör. Ferda Dikmen Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye’de Çeviribilim Araştırmalarının Yayın Sorunları Çalıştayı" na katıldı.

"Türkiye’de Çeviribilim Araştırmalarının Yayın Sorunları Çalıştayı" Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde Türkiyenin farklı şehirlerinden gelen katılımcıların ilgi ve katkısı ile gerçekleşmiştir. Çalıştayda üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunulup tartışılan konu Çeviribilim alanında yapılan araştırma ve bilimsel yayınların alanda faal olan ve alana ilgi duyan tüm akademisyen, araştırmacı ve özellikle öğrencilerle daha etkin paylaşılabilmesinin önündeki sorunları, stratejileri, talep ve ihtiyaçları içermekteydi. Çeviribilim alanında Türkiye’de yayımlanmakta olan bilimsel ve akademik dergilerin editörlerinin ve bu alana yıllarca emek vermiş olan duayen hocaların araştırmacılar ve öğrencilerle karşılıklı görüş ve bilgi alışverişi, özellikle de sunumlarda alan ile ilgili yayın yapmanın zorluklarını, uluslararası kriterleri, yurt dışında yayın yapma şartlarını ve araştırmacılardan beklentileri ön plana çıkartan noktaların ele alınması oldukça fayda sağlamış ve Çalıştay başarıyla tamamlanmıştır.