Yabancı Diller Yüksekokulu
2023-05-10

Çorlu Halk Eğitimi Merkezinde Yabancı Dil Çalıştayına katılım



 

İlimiz genelinde Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim ve Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Eğitim Programı uygulayan okullarımızda yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, Millî Eğitim Bakanlığının "Diyalekt" uygulamasının tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla Çorlu Halk Eğitimi Merkezinde Yabancı Dil Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştay'a üniversitemizi temsilen Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gizem AYDINLIOĞLU, Çorlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Gürcan Ayvaz, Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim ve Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Eğitim Programı uygulayan okulların koordinatörleri ve okul müdürleri katıldı.

Ayvaz, Milli Eğitim Bakanlığımızın 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren 5. sınıflarda ülke genelinde belirlenen okullarda yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulamasını başlattığını, bu nedenle program uygulayıcıları olan öğretmen ve okul yöneticilerinin uygulama hakkındaki görüşlerinin tespit edilmesi, uygulamanın yaygınlaştırılarak ülke genelinde daha sistematik ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.