2020-06-23

YIL SONU SINAVI (FİNAL) HAKKINDA BİLGİLENDİRME METNİ

FİNAL SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Yazılı Sınav

• Yazılı sınav 6 Temmuz 2020 tarihinde saat 10.30’da başlayacaktır.
  • Yazılı sınav yaklaşık 120 dakika sürecektir.
  • Sınavın her bir bölümü için (Listening, Reading, Vocabulary, Grammar, Writing) Whatsapp üzerinden “link” ve süre gönderilecektir.
  • Belirtilen süre içinde link’teki sınav bölümünü tamamlayıp “Gönder” butonuna tıklayarak ilgili bölümü bitirmiş olmalısınız. Örneğin, Listening bölümü için süre 10.45-11.00 arası olarak belirtilmişse, saat 11.00’de bu bölümü bitirmiş ve “Gönder” butonuna tıklamış olmanız gerekmektedir.
  • Sonrasında sıradaki bölüm için link ve süre gönderilecektir.

Hatırlatma 1

İnternet ve elektrik kesintilerinde sorulara baştan başlamanız gerekecektir ve ek süre verilmeyecektir.

Konuşma Sınavı

• Konuşma sınavı 7 Temmuz 2020 tarihinde uygulanacaktır.
  • Sınav sabahı Whatsapp üzerinden konuşma konuları listesi paylaşılacaktır.
  • Konuşma konuları listesinden seçeceğiniz bir konu ile ilgili 2-3 dakikalık video çekmeniz gerekmektedir.
  • Video kayıtları dış seslerden uzak, anlaşılabilir ve rahatlıkla duyulabilir nitelikte olmalıdır. Anlaşılması güç olan ve net olmayan video kayıtları değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu konudaki sorumluluk öğrenciye aittir.
  • Video kaydını değerlendiren öğretim elemanlarında öğrencinin konuştuğu konuyu ezberlediğine dair kuvvetli kanı oluşması durumunda öğrencinin aldığı puan %50 oranında düşürülecektir.
  • Video, duraklatılmadan/tek seferde çekilmiş olmalıdır. Sonradan birleştirilmiş video kayıtları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Video dosyası, “SINIF_ÖĞRENCİ NO” şeklinde adlandırılmalı, dosyalar bir bulut paylaşım uygulamasına (Google Drive, Dropbox, Apple iCloud, Yandex Disk vb.) yüklenmelidir. (Dosya paylaşımı için öğrencino@nku.edu.tr e-posta adresleriniz üzerinden Google Drive’a erişebilir ve dosya paylaşımını yapabilirsiniz.)
  •  Video dosyasının paylaşım link’i 7 Temmuz 2020 Salı günü en geç 15.30’a kadar ydy.idare@gmail.com adresine gönderilmelidir.
  • Geç gönderimden %25 oranında puan düşülecektir.
  • 7 Temmuz 2020 saat 17.30’dan sonra gönderilen videolar kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Konuşma sınavlarının kayıtları, sınavı değerlendirecek öğretim elemanları dışındaki kişilerle paylaşılmayacaktır.

Hatırlatma 2

Mikrofon/kamera gibi teknik altyapıyı sınav gününden önce mutlaka hazırlayınız.

Dosya gönderimi için nku.edu.tr uzantılı öğrenci e-posta adreslerinizi kullanacaksanız, sınav gününden önce gerekli kontrolleri yapmayı unutmayınız.

Final Sınavı için Başarı Puanı Hesaplanması

Listening

%15

Reading

%15

Vocabulary

%10

Grammar

%10

Writing

%25

Speaking

%25

Final Sınavı Sonuçlarının Açıklanması

• Final sınavı sonuçları en geç 24 Temmuz 2020 Cuma günü açıklanacaktır.

Final Sınavından Önce Dikkat Edilecek Hususlar

• Sınav için kullanacağınız cihazın şarjının dolu olduğundan emin olun.
  • Her ihtimale karşı şarj cihazınızı yanınızda bulundurun.
  • Yeterli internet kotanızın olduğundan emin olun.

Hatırlatma 3

Dürüst, kendine/çevresine saygılı ve erdemli öğrenciler olarak, sınav sorularına kendinizin yanıt vereceğinize dair güvenimiz tamdır. Bu konuda, gerekli hassasiyetin gösterileceğinden şüphemiz yoktur.

Yapılan incelemeler sonucunda, öğrencinin kopya çektiğine/verdiğine ve/veya öğrencinin sınavda verdiği cevapların kendi tarafından verilmediğine dair kuvvetli kanı oluşursa gerekli işlemler yapılacaktır.

Bu konudaki sorumluluk öğrenciye aittir.