Yabancı Diller Yüksekokulu
2023-10-03

Oryantasyon günleri ikinci ve üçüncü gün etkinlikleri gerçekleştirildi



2023-2024 eğitim öğretim dönemi öğrenci oryantasyon programı kapsamında;

Yüksekokulumuzda öğrenim görecek öğrencilerimize yönelik olarak planlanan oryantasyon 2.gün etkinlikleri kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulu ölçme değerlendirme komisyonu başkanı Öğr. Gör. Gülay Bilgan öğrencilerimize okulumuzdaki sınavlar, küçük sınavlar, portfolio dosyası, ölçme ve değerlendirme ilkeleri, ders yükleri, notlandırma sistemi vb. hakkında detaylı bilgilendimesi ile ikinci gün etkinlikleri başlamıştır.

Ardından müdür yardımcımız Öğr. Gör. Güray Karaduman tarafından "Yabancı Dil Öğreniminde Teknolojiden Faydalanma" konulu uygulamaya dönük seminer etkinliği gerçekleştirilmiştir. 

Yüksekokulu sekteretimiz Meral Tiryaki'nin hazırlayıp gerçekleştirdiği sunumda ise iletişim politikası, veri güvenliği, ilkeler, burslar, öğrenci işleri, itirazlar, anketler,danışmanlık sisteminin işleyişi, öğrenci temsilciliği sistemi ve işleyişi, iş sağlığı ve güvenliğinin öğrencilerimizi ilgilendiren boyutları, çevre politikamız, kalite güvence sistemimiz, toplumsal sorunlara yakınlaşma ile Tekirdağ'da öğrenci olmak konulu bilgilendirme sunumu gerçekleştirilmiştir.

Son olarak Yüksekokulumuz ile öğrencilerimiz arasında kesintisiz ve sağlıklı bir iletişim ortamı kurabilmek için yapılan çalışmalar öğrencilerimize tanıtılarak 2. gün etkinliklerimiz sona ermiştir.

3. gün etkinlikleri sabah etkinlikleri kapsamında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü polis memurları Mehmet ÖZDOĞAN, Osman AKIN, Hakan AYDIN tarafından davranışsal bağımlılıklar ve mücadale konularında, yine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü polis memurları Nilay ÜNLÜ ve Mehmet KUFACIOĞLU tarafından siber güvenlik, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kullanımı ve sosyal mühendislik, dijital bağımlılık, sosyal medya güvenliği konularında seminer gerçekleştirilmiştir.

öğleden sonra etkinlikleri kapsamında Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Muratlı Devlet Hastanesinde görevli Psikolog İlyascan DENİZ tarafından üniversiteli olmanın psikoljik boyutu, durumluk ve sürekli kaygı konularında seminer gerçekleştirilmiştir.