2021-09-20

Hazırlık Sınıfları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Sonuçları

Yabancı Diller Yüksekokulunca 16 Eylül 2021 tarihinde yapılan yeterlilik Sınavı Sonuçları:

İsteğe Bağlı İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları için lütfen tıklayınız.

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık sınıfı normal öğrenim süresi bir yıl, azami öğrenim süresi iki yıldır. Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrenciler, eğitim-öğretim yılı başında yapılan yabancı dil yeterlik sınavına girer. Bu sınavda başarısız olan öğrenciler, hazırlık sınıfını bir eğitim-öğretim yılı tekrar eder. İkinci kez başarısız olan öğrencilerin, söz konusu öğretim yılı sonu itibarıyla 23/3/2016 tarihli ve 29662 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uyarınca, Yüksekokulun önerisi, kayıtlı bulunduğu birimlerin yönetim kurulu kararı ile zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamadıklarından programla ilişiği kesilir.

Öğretim dili tamamen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfından ilişiği kesilen öğrenciler Üniversitede öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ayrıca bu öğrenciler, Üniversitede kayıtlı oldukları bölümde eşdeğer program bulunmaması halinde talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin Üniversiteye giriş puanının, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezi olarak yerleştirilebilir.

Zorunlu Almanca Yeterlilik Sınavı Sonuçları için lütfen tıklayınız.

Zorunlu Fransızca Yeterlilik Sınavı Sonuçları için lütfen tıklayınız.

Zorunlu İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları için lütfen tıklayınız.