Yabancı Diller Yüksekokulu
2022-09-02

Hazırlık Sınıfları Yabancı Dil Yeterlik Sınav Duyuru ve Sınav Kaydı



 

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

2022-2023 AKADEMİK YILI YABANCI DİL YETERLİK SINAVI DUYURUSU*

2022-2023 Akademik Yılı Hazırlık Sınıfları Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 22 Eylül 2022 tarihinde saat:10:00 Yabancı Diller Yüksekokulu dersliklerinde (Merkezi Derslik Binası) yüz yüze yapılacaktır.

Bu sınav,


a) 2021-2022 akademik yılı (geçen yıl) ve öncesinde, Yüksekokulumuzda  hazırlık öğrenimi görmüş ve öğrenimini başarıyla tamamlayamamış öğrencilerimiz,

b) 2020-2021 (önceki yıl) ve 2021-2022 akademik yılı (geçen yıl), Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı veya İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinde hazırlık öğrenimi görmüş ve öğrenimini başarıyla tamamlayamamış öğrencilerimiz,

c) 2022-2023 akademik yılı (bu yıl), Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı veya İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerine yerleşmiş ve yabancı dilde en az B1 seviyesinde alt yapısı olup hazırlık öğrenimi görmek istemeyen öğrencilerimiz içindir.

Sınava girecek öğrencilerin en geç 12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 23:59’a kadalinkte yer alan formu doldurması gerekmektedir. Sınava girmek için sınav kaydı yaptırmak zorunludur. Sınav Kaydı yaptırmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

SINAV KAYDI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Sınav şartları:

  1. Sınava kayıt yaptırmış öğrenciler girebilir.
  2. Sınava Kayıt yaptırmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  3. Öğrenci kimlik kartı ve nüfus cüzdanı yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaklardır.
  4. İngilizce sınavı ListeningUse of EnglishReading,  Vocabulary ve Writing (paragraf yazımı),  Almanca sınavı Hören, LeseverstehenGrammatik, Wortschatz Fransızca sınavı Compréhension orale, GrammaireVocabulaire, Compréhension écrite, Expression écrite alanlarını kapsayacaktır.
  5. Sınav süresi, yaklaşık 120 dakikadır.
  6. Tüm diller için sınav listeninghören/Comprehension orale bölümü ile başlayacaktır. Listening/hören/comprehension orale bölümüne geç kalan öğrenciler, listening/hören/Comprehension orale sınavı bitimine kadar sınava alınmazlar. Listening/hören/Comprehension orale sınavı sonrası sınava alınan öğrencilerin, listening/hören/Comprehension orale bölümünde yaptıkları işaretlemeler sınavda değerlendirmeye alınmaz.
  7.  Sınav Yabancı Diller Yüksekokulu (Merkezi Derslikler Binası) dersliklerinde yapılacaktır.
  8. Sınavda, Yabancı Diller Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim dönemi sınav ortak kuralları geçerli olacaktır.
  9. Sınava girecek öğrenci listesi ve sınava gireceği derslik ismi sınav öncesi web sayfasında duyurulacaktır.
  10. Yabancı Dil Yeterlik sınavı sınav başlangıç saati 10:00 olup, öğrencilerin sınavın başlamasından 15 dakika önce, sınav yerlerinde olması gerekmektedir.

 

*Sınavla ilgili detaylı bilgilendirme ve sınav kuralları ileriki günlerde paylaşılacaktır. Lütfen TNKU Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasını takip ediniz.