Yabancı Diller Yüksekokulu
2022-08-05

Bu Yıl (2022-2023 Dönemi) Hazırlık Sınıfı Okuyacaklar İçin Kayıt Duyurusu



 

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

YABANCI DİL ZORUNLU ve İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI KAYIT DUYURUSU

 

 

Sevgili öğrencilerimiz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesine hoş geldiniz.

 

Üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanan tüm öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim hayatı dileriz. 

 

Yüksekokulumuzda, 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi Yabancı Dil Zorunlu ve İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık eğitimine kaydolmak için aşağıdaki bilgileri dikkatli bir şekilde inceleyiniz.

 

 

İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI KAYIT AŞAMALARI

 

ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI KAYIT AŞAMALARI

AŞAMA 1

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin öncelikle 2022 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda bölümün “Özel Koşul ve Açıklamalar” kısmında 46. Maddenin olduğundan emin olması gerekmektedir.

 

46. Madde olan bölümlerimiz için TIKLAYINIZ.

 

Fen Edebiyat Fakültesi

  • Alman Dili ve Edebiyatı,
  • Fransız Dili ve Edebiyatı
  • İngiliz Dili Edebiyatı

bölümlerinde hazırlık sınıfı zorunludur.

 

Bu bölümlerin yabancı dil hazırlık eğitimi Yüksekokulumuzca yapılmaktadır.

AŞAMA 2

E-kayıt yapmak isteyen öğrencilerimizin; İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfına kayıt yaptırmak için, e-kayıt esnasında “Hazırlık okumak istiyorum.” kutucuğunun işaretlemesi gerekmektedir.

 

 

 

Zorunlu Hazırlık Sınıfına kayıt yaptırmak için, e-kayıt esnasında işaretleme yapılmasına gerek yoktur. Sistem otomatik olarak zorunlu hazırlık sınıfına almaktadır.

 

Zorunlu hazırlık sınıfından muafiyet bilgisi için TIKLAYINIZ.

AŞAMA 3

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık sınıflarına kaydınızı yüz yüze yaptırmak istediğinizde; ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında, öncelikle kazandığınız bölüme kaydınızı yaptırmanız zorunludur.

 

Bölüm kaydınız sonrası, Yabancı Diller Yüksekokuluna gelerek kayıt masalarımızda kaydınızı yaptırabilirsiniz.

 

Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık sınıflarına kaydınızı yüz yüze yaptırmak istediğinizde; ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında, öncelikle kazandığınız bölüme kaydınızı yaptırmanız zorunludur.

 

Bölüm kaydınız sonrası, Yabancı Diller Yüksekokuluna gelerek kayıt masalarımızda kaydınızı yaptırabilirsiniz.

AŞAMA 4

E-kayıt yaptıran öğrencilerimizin ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası “Duyurular” sekmesi altında açılacak olan “E-Kayıt Teyit Formu”nu doldurması gerekmektedir.

 

E-kayıt yaptıran öğrencilerimizin ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası “Duyurular” sekmesi altında açılacak olan “E-Kayıt Teyit Formu”nu doldurması gerekmektedir.

 

UYARI

İsteğe bağlı hazırlık sınıflarında öğrenci kontenjanımız sınırlıdır. Kontenjan aşımı durumunda sıralama, ÖSYM yerleşme puanına göre, eşitlik olması durumunda da yaşı küçük olan öğrenci tercih edilerek yapılacaktır.

DETAYLI BİLGİ

Detaylı bilgi için 0282 250 30 41 ya da 0282 250 30 00 numaralı telefonları arayarak veya ydyo@nku.edu.tr adresine mail atarak bize ulaşabilirsiniz.

 

Bu dönem içerisinde telefonlar çok yoğun olabileceğinden, mağduriyet yaşamamanız için bize e-posta ile de ulaşmanızı öneririz.

ÖNEMLİ UYARI

Yüksekokulumuzda derslere başlayana kadar iletişim aracı olarak Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası “Duyurular” sekmesi kullanılacaktır.

 

Eğitim öğretim başlayana kadar (26 Eylül 2022) tüm duyurularımız (sınavlar, öğrenci listeleri, programlar, muafiyet takvimi vb.) web sayfası aracılığı sizlere yapılacağından sayfanın takip edilmesi öğrencilerimizin sorumluluğundadır.