2023-03-10

2023 Erasmus Sınavı Bilgilendirme

2022-2023 Akademik Yılı Erasmus Sınavı Hakkında Önemli Uyarılar

ve Sıkça Sorulan Sorulara Cevaplar

2022-2023 akademik yılı Erasmus sınavı aşağıdaki tarihlerde çevrimiçi olarak ALMS sistemi üzerinden yapılacaktır.

Almanca Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

15/03/2023 Çarşmba

Fransızca Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

16/03/2023 Perşembe

İngilizce Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

17/03/2023 Cuma

Sınav Hakkında Sıkça Sorulan Sorulara Cevaplar

• Sınavda nasıl sorular sorulacak?

• Sınavın kapsamı nedir?
  • Sınav çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır ve tek oturum halinde 90 dk sürecektir.
  • Yukarıda linki verilen sınav örneğinde de görüleceği gibi sınavda:
    • grammar (dil bilgisi),
    • vocabulary (kelime bilgisi),
    • sentence completion (cümle tamamlama),
    • paragraph completion (paragraf tamamlama),
    • paragraph comprehension (paragraf anlama),
    • irrelevant sentences (paragrafta anlamı bozan cümleyi bulma),
    • dialogue completion (diyalog tamamlama),
    • paraphrased sentences (cümleyi farklı biçimde ifade etme) ve
    • translation (çeviri) türlerinde sorular bulunacaktır.
  • Ayrıca yazma ve dinleme bölümü yer almayacaktır.
  • Her bir soru 1,25 puan değerindedir.

Sınav Ortamı Hakkında Sıkça Sorulan Sorulara Cevaplar

• Sınava nasıl gireceğim?
  • 2022-2023 Akademik Yılı Erasmus Sınavı aşağıdaki tarihlerde çevrimiçi olarak ALMS sistemi üzerinden yapılacaktır.
  • Öğrenciler sınava girecekleri ALMS sistemine http://nkuzem.nku.edu.tr adresi üzerinden ulaşabilirler. ALMS sistemi kullanım kılavuzuna ilgili web sitesi üzerinden ve aşağıdaki linkten ulaşılabilir http://nkuzem.nku.edu.tr/OgrenciKullanimKilavuzu/0/s/16516/22116.
  • İlgili platforma giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifrenizle ilgili sorun olup olmadığını görmek için sınav öncesinde mutlaka giriş yapınız ve gerekli kontrolleri sağlayınız.

Sınav ile ilgili çok önemli uyarılar.

• Sınav başlangıç saatinde (17:00) hazır olarak sisteme giriş yapılması önemlidir. Geç girişlerde fazladan süre verilmeyecektir.
  • Sınava tek giriş hakkınız bulunmaktadır. Sınav süresince Uzaktan Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi tarafından ilan edilen aşağıdaki uyarıları dikkate almanız önemlidir.
    • Bilgisayarınızın saatini kesinlikle değiştirmeyiniz.
    • Bilgisayarın saat dilimini kesinlikle değiştirmeyiniz.
    • Saatinizin doğru olduğundan emin olunuz.
    • Sınav esnasında sayfa yenileme yapmayınız.
    • Sınav esnasında sekmeden ayrılıp başka sekme açmayınız.
    • Sınav sayfasını, sınavınızı tamamlamadan kapatmayınız. “Kapat” tuşunu kullanmanız durumunda da sınavınız sonlandırılmaktadır.
    • Tarayıcınızda “Geri” tuşuna basmayınız.
    • Farklı cihazlarda ya da farklı tarayıcıda aynı anda sınav ekranını açmayınız.
    • İnternet kesintisinde dahi sayfa yenileme yapmayınız. İnternete bağlanınca sınav devam edecektir.
    • Yaşanabilecek olası bir problemin ekran görüntüsünü (fotoğraf, video vb.) kaydediniz.
  • Sınavda sistemsel sorunlar yaşanması durumunda telafi sınavı yapılacaktır. Yaşanılan sorunları (elektrik kesintisi gibi) belgelemek öğrencinin yükümlülüğündedir. Telafi başvuruları incelenecek ve öğrenciden kaynaklanan durumlar için telafi hakkı verilmeyecektir.
  • Söz konusu sorunları yaşadığını iddia eden öğrencilerin sınav gününden sonra en geç 7 (yedi) gün içinde konuyla ilgili gerekçeli itiraz dilekçesini ve ilgili kanıt belgelerini taratılmış olarak email ekinde infoerasmus@nku.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Bu süre içinde belirtildiği şekilde itirazını iletmeyen öğrencilere telafi hakkı verilmeyecektir.
  • Sınav için kullanacağınız cihazın şarjının dolu olduğundan emin olunuz. Her ihtimale karşı şarj cihazınızı yanınızda bulundurunuz.
  • Sınavdan önce yeterli internet paketiniz olduğundan emin olunuz. Bu yönde belirtilen mazeretler dikkate alınmayacaktır.