Yabancı Diller Yüksekokulu
2021-09-03

2021-2022 Akademik Yılında Hazırlık Sınıfına Kayıt Olmak İsteyen Öğrencilerinin Dikkatine



2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

                                                          ZORUNLU ve  İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK EĞİTİMİ

Sevgili öğrencilerimiz,

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Üniversitemizde öğrenim

 görmeye hak kazanan tüm öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim hayatı dileriz. 

 

Yüksekokulumuzda, 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi’ne kaydolmak için aşağıdaki bilgileri dikkatli bir şekilde inceleyiniz.

KAYIT İÇİN

ÖN ŞART

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin bölümünün “Özel Koşul ve Açıklamalar” kısmında 46. Maddenin olduğundan emin olması gerekmektedir. 46. Madde olan bölümlerimiz için TIKLAYINIZ.

 

E-KAYIT

E- Devlet üzerinden Üniversiteye Kayıt Yapma Kılavuzu İçin TIKLAYINIZ.

E-Kayıt yapmak isteyen öğrencilerin; İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına kayıt yaptırmak için, e-kayıt esnasında “Hazırlık okumak istiyorum.” kutucuğunu işaretlemesi gerekmektedir.

Zorunlu Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ilgili alanları doldurması gerekmektedir.

Ayrıca 04 Eylül 2021-08 Eylül 2021 tarihleri arasında e-kayıt yaptıran öğrencilerimizin, yüksekokulumuz web sayfasında bulunan E-Kayıt Teyit Formu’nu doldurmaları gerekmektedir. E-Kayıt Teyit Formu’nu doldurmak için TIKLAYINIZ. (Teyit Formu 09 Eylül 2021 tarihine kadar aktif olacaktır)

 

YÜZ YÜZE KAYIT

 Yabancı Dil Hazırlık sınıfına kaydınızı yüz yüze yaptırmak istediğinizde, 06 Eylül-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu’na gelerek kayıt masalarımızda kaydınızı yaptırabilirsiniz.

 

KONTENJAN

Öğrenci kontenjanımız sınırlıdır. Kontenjan aşımı durumunda sıralama, Sınav ve ÖSYM yerleşme puanına göre, eşitlik olması durumunda da yaşı küçük olan öğrenci tercih edilerek yapılacaktır.

İsteğe Bağlı Hazırlık sınıfları için Seviye Belirleme Sınavı 13 Eylül 2021 tarihinde Online olarak yapılacaktır.

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme Sınavına katılım Zorunludur. Seviye Belirleme Sınavına katılmayan öğrenciler kontenjana dahil edilmeyeceklerdir.

Sınav tarihinde değişiklik olması durumunda duyuru sadece web sayfasından yapılacaktır. Başka iletişim yolları ile duyuru yapılmayacaktır. Web sayfasının takip edilmesi öğrenci sorumluluğundadır.

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme Sınavı Açıklamaları için TIKLAYINIZ.

 

DETAYLI BİLGİ

Detaylı bilgi için 0282 250 30 41 ya da 0282 250 30 00 numaralı telefonları arayarak veya ydyo@nku.edu.tr adresine mail atarak bize ulaşabilirsiniz.