2023-09-21

18 Mart Üniversitesi YDYOya Akran Değerlendirmesi Ziyareti

Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlileri, yeni öğretim yılı öncesi kendileri için planlanan oryantasyon haftaları etkinliklerinin bir parçası olarak Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'na kalite akreditasyon süreçleri bağlamında akran değerlendirmesi ziyareti gerçekleştirmiştir.

Ziyarette her iki yüksekokulun müdür, müdür yardımcıları da hazır bulunmuş ve aşağıdaki konular istişare edilmiştir:

- Seçmeli yabancı dil hazırlık sınıflarının üniversite eğitimindeki önemi ve ders içeriklerinin ne olduğu?

- Yabancı öğretim elemanı teminindeki kısıtlar ve imkanlar.

- Zorunlu hazırlık sınıfı açılan bölümlerin hazırlık eğitimlerinin içeriği ve planlanması.

- Binaların kullanım koşulları ve kısıtlar ile ortak çözüm önerileri.

- Karşılıklı iş birliği olanakları hakkında fikir alış verişi.

- İkinci yabancı dil derslerinin ve İngilizce dışındaki hazırlık sınıflarının güncel sorunları ve çözüm önerileri.

Ziyaretin ardından yapılan kısa şehir turu akabinde Tekirdağ'a dönülmüştür.