2022-12-22

Çölyak Hastalığı Farkındalık Eğitimi

Yaşanılan yakın çevre, toplum, ülke ve dünyadaki olaylar üzerine düşünme, tartışma, fikir üretme, gerektiğinde sorumluluk üstlenme, karşılaşılan olumsuzluklarda çözümler sunma kültürünün gelişmesi adına Yüksekokulumuz zorunlu Almanca öğrencisi Simay AKGÜN tarafından ÇÖLYAK hastalığı farkındalık eğitimi verildi.

ÇÖLYAK: buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.

Çölyak, ülkemizde her yüz kişiden birinin tanı aldığı, zor tanı alan ve yaşam boyu süren bir sağlık sorunudur.

İlk kez teşhis alan birey ve ailelerin yaşadıkları sorunlar, tanı alan bireylere diğer bireylerin (çevresinin) destekleri neler olmalıdır.

'Çölyak teşhis edilene kadar hastalık, teşhis edildikten sonra bir yaşam biçimidir.'

Hakkında Simay AKGÜN öğrencilere ve personele bilgilendirme yaptı.