2023-12-27

Çevre Farkındalık Eğitimi ve Film Gösterimi

Yüksekokulumuzca çevre duyarlılığı farkındalık eğitimi ve film gösterimi etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Yüksekokul sekreteri Meral Tiryaki tarafından çevre duyarlılığı farkındalık eğitimi verilmiştir. Eğitimde, öğrencilere doğal kaynakların doğru kullanımı, çevre sorunlarından haberdar olma ile çevreyi korumaya yönelik sorunların azaltılmasında bireysel katkının arttırılmasının, bireysel tedbirler konusunda güçlü tutum sergilenmesinin önemi ve geri dönüşüm konusunda bilgiler sunulmuştur.

Yapılan çalışmalar yakın gelecekte ülkemizin temiz su kaynakları açısından su fakiri ülkeler arasında sıralanacağını gösterdiği, Ocak 2023 tarihinde ulusal ölçekte başlatılan 'su Verimliliği Seferberliği' ve değişen iklime uyum sağlanması bu bağlamda Yüksekokulumuz politakası, başta su olmak üzere sürdürülebilir zenginliklerin temini, sağlık ve yaşam standartlarının korunması adına temiz sular için sıfır kayıp” ve “Aynı Faydanın Daha Az Su ile Sağlanması” Yüksekokulumuz tüm politakalarına ve su politikasına  Yüksekokulumuz tüm personelini ve öğrencilerini bireysel katkısını arttırılması adına güçlü tutum serilemeye bugünden itibaren tekrar davet edilmiştir.

Ardından, Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinlikler Komisyonu'nca "Elemental" adlı film gösterimi gerçekleştirilmiştir.