Yabancı Diller Yüksekokulu
2024-02-28

Oyun Temelli Öğrenme, Eğitimde Oyunlaştırma ve Eğitsel Oyun Tasarımı Semineri



 

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 28 Şubat 2024 Çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz SAMUR’un konuşmacı olarak katıldığı “Oyun Temelli Öğrenme, Eğitimde Oyunlaştırma ve Eğitsel Oyun Tasarımı” başlıklı seminer düzenlenmiştir.

Seminer, Yabancı Diller Yüksekokulu - dış paydaş işbirliğini güçlendirme hedefiyle, kendi öğretim elemanlarına, dış paydaş öğretim elemanlarına ve öğretmenlere yönelik olarak organize edilmiştir.

Eğiticilerin eğitimine yönelik düzenlenen seminerde, öğrenci ilgisi ve motivasyonu odaklı öğretim ile öğrenci merkezli eğitim-öğretim konuları odak noktası olmuştur.

Seminere, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Harun GÖÇERLER, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Şube Müdürü Selçuk AKYILDIZ, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Melek TEMEL, Acil Yardım ve Afet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ, üniversitemiz öğretim elemanları ile çeşitli kademe ve branşlardan öğretmenler katılmıştır.

400’ün üzerinde katılımcının yer aldığı seminer, birçok eğitici oyun etkinliği ile çeşitlendirilmiş, eğlence ve öğrenmenin iç içe olduğu bir atmosferde gerçekleşmiştir.

Ülkemizin desteklediği, Yüksekokulumuzun benimsediği BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 12. hedefi ‘Sorumlu Tüketim ve Sorumlu Üretim’ başlığı alt hedeflerine katkı ve farkındalık adına tüm katılımcılara sertifikaları dijital katılım belgesi olarak düzenlenecektir.

Hem öğretici hem keyifli sunumu için Doç. Dr. Yavuz SAMUR'a, seminerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Yüksekokul Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Gizem AYDINLIOĞLU ile Öğr. Gör. Güray KARADUMAN’a, Yüksekokul Sekreterimiz Meral TİRYAKİ’ye, organizasyon ekibinde yer alan öğrenci temsilcilerimize ve destek personelimize en içten teşekkürlerimizi sunarız.