Yabancı Diller Yüksekokulu
2021-12-29

İSG Kapsamında Yangı Tatbikatı Gerçekleştirildi



 

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Entegre Yönetim Sistemi - İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında akademik ve idari personele ve acil durum ekiplerine yönelik acil durumların meydana gelmesi halinde uyarı verme, arama, kurtarma, tahliye, haberleşme, ilk yardım ve yangınla mücadele gibi konularda verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından planlı olarak 28.12.2021 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu binasında bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreteri Meral TİRYAKİ yönetiminde ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı İG Uzmanı Doç. Dr. A. Handan DÖKMECİ koordinasyonunda Acil Durum Ekiplerinde görevli personel ile çalışanlar ve öğrenciler önceden belirlenmiş senaryoya uygun şekilde tatbikata katıldılar.

Gerçekleşen tatbikatta yangın alarmını duyan çalışanlar ve öğrenciler Acil Durum Tahliye Planına uygun olarak hızlı bir şekilde binayı boşaltarak Acil Durum Toplanma yerinde toplandılar. Senaryo gereği, acil durum ekipleri çıkan yangını söndürdü, yaralanan personeli kurtardı, ilk yardımda bulundu.

Tatbikat sonunda yönetim adına, Yüksekokul Sekreteri Meral TİRYAKİ acil durum ekiplerine, akademik ve idari personele ve öğrencilere katılımları için teşekkür etti.

Tatbikat esnasında katkı ve anlayışları için binamızı paylaşan tüm birimlere, akademik, idari personele ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.