2023-12-25

Yabancı Diller Y.O.''''nun yöneticisi olduğu E-Twinning Projesi 1. toplantı yapıldı

Yürütücü: Öğretim Görevlisi Dr. Pınar KOÇER

Proje Başlığı: Photographic Journey Across Cultures

Founder:TNKÜ ( Öğr. Gör. Dr. Pınar Koçer)

Co-Founder: Pamukkale Üniversitesi (Öğr. Gör. Dr. Özlem Karaağaç Tuna)

Projenin Amacı: The basic idea of this project is to make a short film based on a photograph reflecting local differences, unique cultural events and / or figures. By doing so, we aim at accomplishing interdisciplinary learning through artistic expression by taking a photograph and making a short film through a foreign language.

Üye Ülkeler: İspanya, İtalya, Kuzey Makedonya

"Photographic Journey Across Cultures” adlı Etwinning projesinin ilk oturumu için dört ülkenin (Türkiye, İspanya, İtalya ve Kuzey Makedonya) katılımıyla 27 Kasım 2023 tarihinde uluslararası ilk toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Öğr. Gör. Dr. Pınar Koçer projenin amaçlarını, beklenen çıktılarını ve tartışma sorularını paylaşarak toplantıyı yönetti. İlk toplantıda tüm partner ülkelerden ilgili katılımcı öğretmenler yer aldı. Katılımcı öğrencilerden ise, 7 tane Kuzey Makedonya’dan ve 6 tane de Türkiye’den katılan üniversite öğrencisi oldu. İlk toplantıda hem öğrencilerin hem de katılımcı öğretmenlerin kendilerini ve okullarını kısaca tanıtmaları istendi. Sonrasında, projenin ilk oturumuyla ilgili olarak, katılımcı öğrencilerden kendi kültürlerini yansıtan bir objeyi paylaşmaları istendi ve kültürün onlar için ne ifade ettiği soruldu. Uluslararası gruplar oluşturularak, kültürlerarası iletişim ve kültürlerarası yetkinlik tartışıldı. Böylece farklı kültürlerin birbirini tanıması, kendi kültürleriyle ilgili öz farkındalık oluşturulması hedeflendi.