Yabancı Diller Yüksekokulu

 

 

Sürekli gelişen teknolojiye bağlı olarak biçimlenen günümüzün küreselleşen dünyasında, yabancı dilleri öğrenmenin, bilgiye ulaşmada ve onu paylaşmada en temel gerekliliklerden birisi olduğu açıkça görülmektedir. Bu gereklilikten hareketle, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi-Yabancı Diller Yüksekokulunun temel misyonu, hem Yüksekokulumuzda İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Programına kayıtlı hem de üniversitemizin çeşitli birimlerinde ve bölümlerinde ortak zorunlu yabancı dil dersi alan öğrencilerimize yüksek standartlarda yabancı dil eğitimi sunmaktır. Ayrıca, bir ekip olarak biz, öğrencilerimizi akademik veya iş yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yabancı dil bilgi ve becerileriyle donatabilmek için, öğretimde yüksek standartlarının gerekliliğine inanmaktayız.

Yabancı dilleri öğrenmenin faydaları kapsamında, hazırlık eğitimi boyunca, sizlere yabancı dil bilgi ve birikimlerini aktarmaya çalışan öğretim elemanlarımızdan mümkün olduğunca fazla yararlanmanızı tavsiye ederim. Unutmayın ki yabancı dil öğrenimi, sadece sınıf ya da okul ortamıyla sınırlı olmayıp, birçok etkileşimi barındıran dinamik bir süreç olarak ömür boyu sürmektedir. Bu süreçte başarılı olmanın en etkin yöntemlerinden birisi, hazırlık eğitimi sonunda iyi bir yabancı dil altyapısına sahip olmaktır.

Tüm bu düşünceler doğrultusunda Yabancı Diller Yüksekokulumuz, talep olması halinde İngilizce'nin yanısıra Almanca, İspanyolca ve Fransızca dillerinde ücretsiz konuşma kulüpleri organize ederek öğrencilerine ileri düzeyde pratik yapma imkânı sağlamakta ve sahip olduğu Bağımsız Dil Merkezi ile öğrencilerinin bireysel çalışma yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Yabancı Diller Yüksekokulu, hazırlık eğitiminin yanısıra, Üniversitemiz akademik personeline akademik çeviri desteği hizmeti de sunmakta ve halka açık dil kursları düzenlemektedir.

Bu altyapı ile her türlü teknolojik ve eğitimsel donanıma sahip yüksekokulumuzda yürütülen hazırlık programında, sizlerin de gayreti ile lisans eğitiminiz öncesinde hedeflenen standartlarda yabancı dil bilgisine kolaylıkla kavuşabileceğinize yürekten inanıyorum. Hepinize eğitim hayatınızda ve sonrasındaki çalışma kariyerinizde başarılar ve mutluluklar diliyorum.

 

Doç. Dr. Harun GÖÇERLER

MÜDÜR